Добруджа 07 приключи участие в НВЛ Бачково
Добруджа 07 приключи участие в НВЛ Бачково / netinfo

 

Волейболистите на „Добруджа 07” приключиха участието си в тазгодишното първенство на Националната волейболна лига "Бачково" - изворна вода след драматичен мач с носителя на Купата на България „Левски Бол”. Пред близо 1200 зрители в зала „Добротица” „сините” изтръгнаха успеха с 3:2 (25:19, 22:25, 35:33, 22:25, 15:10) и се класираха за полуфиналите с 2-0 победи в преките двубои, информираха от пресцентъра на ВК „Добруджа 07”. В спор за място на финала столичани ще срещнат КВК Габрово (Габрово).

„Сезонът завърши по един чудесен начин, а ако бяхме взели победата, щеше да бъде още по-добре. Трябва да признаем израстването на отбора, класата на треньорския екип, доверието, което създадоха помежду си и сред волейболистите, да напълнят залата и въпреки загубата да бъдем доволни от представянето. Треньорът ще анализира играта, за нас ще останат многото емоции и хубави моменти, които видяхме в мачовете. За следващата година не са правени планове. Искахме да оставим екипа да работи спокойно до края на шампионата” - коментира клубният президент на добричлии Веселин Велев.

„Получи се добър мач. Пожелавам успех на Левски напред. За нас ще останат поуките върху какво трябва да работим. Имахме труден сезон, който изстрадахме във всеки мач. Търсихме най-различни варианти за игра. Успяхме да направим добри мачове. След това, което направихме трябва да имаме амбиции за нещо повече. Трябва да направим анализ, за да видим какво още ни трябва”, сподели треньорът на добруджанци Мирослав Живков, който заедно със своя помощник Атанас Лазаров изведе тима до сребърните медали за Купата и до шеста позиция след редовния сезон.