Добричлии - сред първенците в бридж фестивала Добрич 2013
Добричлии - сред първенците в бридж фестивала Добрич 2013 / Дарик Добрич - архив

 

Завършиха последните двойкови турнири от 28-я Международен бридж фестивал"Добрич 2013", информираха от пресцентъра на фестивала.

В турнира за смесени двойки се състезаваха 18 от най добрите състезателки на България и Румъния с титуловани мъжки партньори от двете страни.

Победители станаха миналогодишните първенци - двойката Валентина Петрова - Станислав Недков/Добрич/.Успехът съвсем не е случаен, тъй като Валя е национална състезателка а Станислав е действащ държавен шампион на двойки. На второто място се нареди отново добричлийка - Милена Николова - с партньор Теню Тенев от Хасково, също държавен шампион на двойки, като двамата са представители на бридж клуб "Радков" /Хасково/. На трет място е румънската двойка Михаела Балинт-Дан Зара.

В открития двойков турнир взеха участие 46 двойки от България,Румъния,Русия и Израел. Победители станаха Калин Караиванов/Варна/-многократен световен и европейски медалист и партньора му Стефан Скорчев/Суворово/-медалист от европейски първенства за младежи.Трети са Кольо Видев/Любимец/ и Йордан Гачев/Русе/.

Фестивалът продължава с открития отборен турнир, в който се включват 22 отбора. След 7-я кръг лидери са държавните шампиони от отбор "К1"  КСБ"Радков".