Добричките деца празнуват 1 юни
Добричките деца празнуват 1 юни / netinfo

Празникът на детето - 1 юни в Добрич ще започне в 9.45 часа с дефиле на участниците в детски карнавал. От ресторант "Стара къща" до площад "Демокрация" малки палавници от детските градини ще преминат облечени в костюми на свои любими приказни герои.

Над 500 деца от всички градини ще участват в празника на открито, който започва в 10.00 на площад "Демокрация". На две естради децата ще пеят, танцуват, ще изработват хвърчила, въртележки, цветни гирлянди и ще рисуват светът, видян през детските очи. С тях ще бъде и кметът Детелина Николова. Фирма "Изида" за поредна година ще изненада палавниците с над 500 сладоледени изкушения, осигурени специално за Международния ден на детето.

Празникът ще продължи на спортните площадки на кортовете, където децата от детска градина "Бодра смяна" ще бъдат зарадвани от комиците от гостуващия Аква цирк "Белучи".

В 10.30 часа на площад "Свобода" ще бъде даден старт на детска Мини формула. Малките шофьори ще се надпреварват с мини автомобили в различни дисциплини. Най-добрите ще получат атрактивни награди, осигурени от общината.

Специално за децата на Добрич е осигурен безплатен куклен спектакъл "Трите прасенца", който започва в 16.00 часа в Кукления театър.