Добрич отбелязва 150 години от рождението на ген.Иван Колев
Добрич отбелязва 150 години от рождението на ген.Иван Колев / Дарик Добрич - архив

Община Добрич и Сдружение „Изграждане в Добрич на паметник на генерал Иван Колев и загиналите за освобождението на Добруджа през 1916 г.” канят добричлии от 11.00 часа на паметната плоча на генерал-лейтенант Иван Колев за отдаване на почит по повод 150-годишнината от рождението на прославения български пълководец.

Специални гости на общоградското поклонение ще бъдат посланикът на Република Украйна  Микола Балтажи и неговата съпруга. Те ще се срещнат с кмета на Добрич Детелина Николова и ще обсъдят възможни сфери на сътрудничество между украинското посолство и община Добрич.

Н. Пр. Микола Балтажи е роден на 27 април 1956 г. в Петровск, Одеска област. Завършва международни отношения в Киевския държавен университет „Тарас Шевченко”. Защитава аспирантура в Института по социални и икономически проблеми на чуждите страни към Академията на науките на Украйна и развива сериозна научна кариера. През 1993 г. е назначен за първи секретар в посолството на Украйна в Литва. Заемал е различни дипломатически постове в Германия и Словения. От април 2011 г. е назначен за извънреден и пълномощен посланик на Украйна в Република България. Говори български, немски, английски и руски.