Даниела Димитрова, ГЕРБ
Даниела Димитрова, ГЕРБ / БГНЕС
Д-р Добрин Добрев влиза в Общинския съвет на мястото на Димитрова
В последния работен ден преди лятната ваканция на Народното събрание нов депутат влезе в пленарната зала. Даниела Димитрова положи клетва като народен представител от парламентарната група на ГЕРБ. Тя влиза от Добрич на мястото на напусналия парламента Живко Мартинов, който беше в основата на скандал за 4 тона суджук. Бизнесмен от Добрич се оплака, че Мартинов го е изнудвал да праща тонове суджук на премиера Бойко Борисов. Този следобед на посещение в Ямболско Борисов заяви, че се срамува от постъпката на бившия си депутат. Премиерът допълни, че не яде суджук, защото страда от високо кръвно.
 
Нов депутат от Добрич влезе в парламента. Даниела Димитрова смени колегата си Живко Мартинов.

Борисов: Срам ме е от депутати като Живко Мартинов

Димитрова досега бе общински съветник в Добрич. Тя бе председател на постоянната комисия по култура, вероизповедания и етнически въпроси и члена на тези по законност, обществен ред и контрол, и по етика в местния парламент. На нейно място в Общинския съвет ще влезе д-р Добрин Добрев. Той ще се закълне на следващата сесия, която е на 19 септември. Д-р Добрев е ветеринарен лекар, както и председател на клуба на възстановчиците в Добрич.
 
През миналата седмица главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител Живко Мартинов.
 
Народният представител е замесен в скандал с рекет на бизнесмен от Добрич. Според прокуратурата Мартинов е поискал четири тона суджук, използвайки името на премиера.

След скандали: НС прекрати пълномощията на депутата от ГЕРБ Живко Мартинов

Сотир Цацаров разкри, че депутатът е злоупотребявал с името на премиера като е искал за Бойко Борисов тонове суджук от търговец, когото заплашвал, че ще има неприятности, ако не осигури доставката.
 
Освен суджук Мартинов искал и десетки килограми филе "Елена", а също и ремонт за партийния офис. Всичко това пак от името на министър-председателя.
 
Цацаров обаче уточни, че нито един суджук не е стигнал до премиера. Борисов, който този следобед беше на посещение в Ямболско призна, че се срамува от бившия си депутат. "Аз суджук не ям, имам високо кръвно, близките ми го знаят това.", каза още премиерът.
 
В сряда Живко Мартинов сам подаде оставка като народен представител.
 
Днес беше последния работен ден на парламента за тази пленарна сесия. Следващото заседание ще бъде на 1 септември, след цял месец почивка за народните представители.