Дамският офроуд шампионат се проведе в Балчик
Дамският офроуд шампионат се проведе в Балчик / снимки: организаторите

За втора поредна година плажът в Балчик бе домакин на дамския офроуд шампионат „Грация и мощ". Шеметната надпревара с джипове и ATV-та събра красиви и смели шофьори от нежния пол.

Звезда стана „Мисис България" Яна Маринова, която грабна първото място във ВИП класата и в двата състезателни дни. Стълбичката за второто място остана резервирана за Сузана Филчева от предаването МотоАвангард. Трета в надпреварата с ATV стана Нина Серафимова от БалканСтар.  При джиповете купата за третото място във ВИП класа грабна топ водещата на телевизия Планета Симона Първанова. Във втория състезателен ден към ВИП класа събра кураж да се присъедини и чаровната съпруга на Крум Савов - Мая, която финишира четвърта в надпреварата с джипове.

По традиция най-оспорвано бе състезанието в клас „Експерт", който официално е включен в състезателния календар на Българската асоциация по автомобилен спорт. Победител при най-опитните с ATV и тази година стана Диляна Лагадова от спортен клуб „Риск" Габрово. Веднага след нея се подреди Любомира Прокопиева от „Троян Плаза Тим", следвана от Марина Топалска от „4х4 адвенчър".

В състезанието с джипове обаче Диляна Лагадова бе победена от автомобилната състезателка Екатерина Стратиева, която още миналата година подаде заявка за нейн най-сериозен конкурент и ето че сега успя да си тръгне със златото.

В клас „Хоби" - за начинаещи състезатели - на първо място застанаха Ренета Христова от "Крейзи джоб" с ATV и Таня Василева от Offroad club Primorsko с джип.

Тази година бе сформиран и нов състезателен клас „Форум", в който се състезават членове на форума Офроуд-България, непрофесионалистки в екстремните спортовете на четири колела. В новия клас за купа се пребориха Катина Дринкова от Offroad club Primorsko и Фани Петрова Герова от "Герови рейсинг тийм".

Голямата награда за победителката в крайното класиране на дамския офроуд шампионат ще бъде посещение на автосалона в Женева през пролетта на следващата година. Като нейна най-вероятна носителка се очертава Диляна Лагадова, която води убедително във временното класиране.