Цветанов в Добрич
Цветанов в Добрич / ГЕРБ

От резултата на европейските избори ще зависи каква ще бъде подготовката за предстоящите местни избори през есента на 2019 година. Това каза на среща в залата на драматичен театър „Йордан Йовков“ в Добрич заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов. В срещата с членове и симпатизанти на ГЕРБ участваха още народните представители вицеадмирал Пламен Манушев, който е и областен координатор на ГЕРБ, и Даниела Димитрова, общинският ръководител на ГЕРБ-Добрич Красимир Николов, председателят на Общинския съвет Иво Пенчев, както и членове на областното ръководство на партията.

„Местните избори дават най-пряко отражение на нагласите в обществото. След края на европейските избори ние ще направим анализ на активността и на обществената подкрепа към всеки един потенциален кандидат за кмет или общински съветник. Така ще бъдем сигурни, че за местния вот ще направим най-добрите предложения за управници“, обясни Цветанов. По думите му сега е моментът за генералната репетиция за предстоящите местни избори. „Не смятам, че днес жителите на Добрич са доволни от работата на кмета. Не смятам, че в останалите общини, с изключение на Шабла, хората са доволни от местната власт“, каза още той.

Цветанов обясни, че е изключително важно, че при управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов икономиката е в подем, приходните агенции работят отлично и това дава възможност за отделяне на допълнителни средства за реализирането на различни проекти, които развиват и модернизират българските населени места. „Правителството отпусна 1,35 млрд. лв. за изграждането на АМ „Хемус“, този процес вече е необратим. Сигурен съм, че магистралата ще даде тласък в развитието на Северна България“, коментира зам.-председателят на ГЕРБ.

„В момента страната ни води заключителни преговори за построяването на завод за автомобили в България, което ще даде изключително голям икономически растеж и ще разкрие хиляди нови работни места. Аз съм убеден, че правителството полага усилия, за да може България да бъде избраното място за тази инвестиция“, сподели Цветан Цветанов.

Той напомни, че в новия финансов програмен период се очаква европейският бюджет на България да стигне 18 млрд. лв. – с 4 млрд. лв. повече от досегашния. „Това е най-високият бюджет откакто сме в ЕС. Тези средства ще отидат за българските общини и за подобряване на средата за живот в тях“, завърши той.