/ Дарик Добрич
Четири предложения за Почетен гражданин на Добрич за тази година са постъпили в Общински съвет до крайния срок – 31 август. Номинирани са четирима мъже.

Първата номинация, която е постъпила, е за музиканта Стефан Митев. Двама души го предлагат - народната певица и Почетен гражданин на Добрич Верка Сидерова, както и доц. д-р Венцислав  Димов, който посочва в мотивите забележителната му дейност за развитие и популяризиране на музикалната култура и фолклора в Добрич, както и 75-та му годишнина.

Следващото предложение е за Михаил Стоев, предложен от общинските съветници Ивелин Пейчев, Невена Николова и от инициативен комитет. Сред заслугите му са принос за развитие на стопанския живот на града, дарителската му и обществена дейност, сътрудничеството с бесарабските българи от Украйна и др.

Сред номинираните е и Веселин Бончев, подкрепян от девет почетни граждани на Добрич и инициативен комитет. Той е в основата на утвърждаването на междуболничното партньорство с швейцарския град Шафхаузен заедно с д-р Андре Гредел. Един от най-добрите изследователи на Добруджа, щедър и дългогодишен дарител на Регионална библиотека „Дора Габе“, Регионален исторически музей и др.

Последната номинация за званието е внесено от Съюза на учените клон Добрич. Те предлагат за Почетен граждани на Добрич тази година да бъде избран проф. д.м.н. д-р Енчо Калчев. Вносителите се мотивират с неговия изключителен принос и заслуги за развитието на здравеопазването в добруджанския град и постижения в областта на научния и социален живот.

Съгласно новата Наредба за символите и отличията на Община град Добрич предстои Комисия, избрана от Общински съвет, да изготви доклад с предложенията и да го внесе за разглеждане на заседание на местния парламент. Общинският съвет взема решение по направените предложения с тайно гласуване с мнозинство повече от половината от общия брой общински съветници. Удостояване със званието "Почетен гражданин на град Добрич" се извършва на официална церемония, която се провежда на тържествената сесия в Деня на Добрич.