4 паралелки по-малко ще има в Силистренско след първо класиране за новата учебна година
4 паралелки по-малко ще има в Силистренско след първо класиране за новата учебна година / Dariknews.bg, архив
Четири паралелки от план приема след седми клас в Силистренско ще бъдат закрити  след първо класиране. Причината е  невъзможност да се запълнят до минималния брой ученици.За участие в първото класиране заявления са подали 743 ученици. Кандидатите от други области са 35. От възможността да подадат заявления онлайн се възползвали 63- ма кандидати (8 % от всички подали заявления).

Класирани са 710 ученици, а некласираните  са 33- ма, съобщиха от Регионалното управление на образованието в Силистра. Некласираните са попълнили малък брой желания и успехът им не е стигнал за това, което желаят. Те ще участват автоматично във второто класиране за евентуално освободени места на незаписали се ученици и могат да участват в третото класиране за свободните места към този момент.

81, 7 %  от учениците  са приети по първите си желания,  10, 76 % са приети по вторите си желания, а останалите - по трето и следващо. Ученици, пожелали закритите паралелки са приети по следващите си желания и фигурират в обявените резултати.

Класираните ученици могат да се записват в периода 28 – 30. 06. 2017 г. в приемащите училища. Резултатите от второто класиране ще бъдат обявени до 04. 07. 2017 г.