Близо 400 фирми ще се представят на селскостопанското изложение
Близо 400 фирми ще се представят на селскостопанското изложение / netinfo

Близо 400 български фирми и търговски представителства на чужди дружества ще участват в 16-то Международно специализирано изложение "Селското стопанство и всичко за него", съобщи изп.директор на "Добрички панаир"АД Екатерина Димова.

Панаирът ще се проведе от 26 до 30 август в спортен комплекс "Простор". Гостите на изложението ще видят едрогабаритна и малогабаритна селскостопанска техника, машини и съоръжения за животновъдството, мелиоративни съоръжения, парници и оранжерии, препарати за растителна защита, семена и други продукти. 44% от участващите фирми предлагат селскостопанска техника.

Много от дружествата ще покажат новости за българския пазар. Такива са колесният трактор "Бюлер 435 к.с.", производство на Buhler Versatile - Канада, тракторите "Кубота - серия "М", нови модели на тракторите "Ламборджини" - производство на SDF Group, нови сортове зимен пивоварен ечемик от Института по земеделие в Карнобат, френски мотофрези Dori, най-мощният котел за изгаряне на слама "Тайс 500", както и нови софтуерни решения за агробизнеса.

16-то издание на панаира ще бъде открито утре в 10 часа от зам.-министъра на земеделието и храните Бюрхан Абазов. В сряда от 13.00 часа в залата на НТС ще се проведе кръгла маса на тема "Българските земеделски производители в ЕС - проблеми, алтернативи и перспективи за развитие" с участието на зам.-министъра на земеделиета Светла Бъчварова.

Експонатите на панаира ще бъдат изложени на 13 500 кв.метра площ, от които 12 560 са на открито.

"За първи път спаднаха разходите ни за реклама на изложението сред участниците, което означава, че форумът вече е достатъчно популярен и търсен." - коментира Екатерина Димова. Тя обяви, че освен традиционните награди за български производител и за търговско представителство ще бъдат връчени плакети и дипломи на представилите нова техника и продукти фирми.