Безплатни прегледи на децата в ЦДГ ”Първи юни” в Генерал Тошево
Безплатни прегледи на децата в ЦДГ ”Първи юни” в Генерал Тошево / netinfo

В ЦДГ "Първи юни" в Генерал Тошево започна дейност "Здравна грижа за деца", която се осъществява в рамките на мащабен проект за социално включване, съобщават от общината. Осигурен е педиатър, които е прегледал децата от всички 4 групи от детското заведение.

Дейността се осъществява в рамките на проекта "С грижа за нашите деца – социално включване на деца от 0 до 7 години в община Генерал Тошево". Проектът е с ясно изразен социален характер и цели превенция от болести на уязвими групи деца, тяхната социализация, както и създаване на оптимална среда за учебно-възпитателни процеси на подрастващите.

Това е най-мащабният проект, реализиран от община Генерал Тошево в социално-образователната сфера, като наред със специализираните услуги за рискови групи в него са включени и благоустройствени мероприятия. Продължителността му е до септември 2015 год., а бюджета за предвидените дейности надхвърля 800 000 лв.

Досега със средства по проекта в размер на 400 000 са обновени и обзаведени детските градини в селата Спасово, Василево и Кардам. Създадени са необходимите условия за функциониране на допълнителни групи с деца. Обособени се специализирани помещения за работа с родители и такива за здравни работници.