/ Община Добрич
На 13 февруари, от 18.00 часа в Общински младежки център „Захари Стоянов“ известната българска актриса Бойка Велкова ще представи нейния спектакъл „Усещане за любов“, в който си партнира с Ивайло Захариев.

Представлението е посветено на Деня на влюбените - 14 февруари,
и е част от активната програма на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община град Добрич.

Входът е свободен за всички граждани, почитатели на музиката и поезията. Известните актьори по уникален начин правят съпричастни зрителите с емблематични творби на световната любовна лирика, драматургия, изобразително изкуство и музика.
 
Освен прилагането на възпитателни мерки, експертите в Комисията се стремят да разнообразяват и обогатяват програмата на обхванатите деца и младежи с различни прояви с културно-образователен ефект.

Доказано е въздействието на поезията, стойностната музика, театъра върху намаляване проявленията на девиации в поведението на неукрепналата психика. Изключително полезно за възпитателния процес и формирането на вкус е включването на тези младежи  в специално организирани обучения, спортни активности, посещения на концерти и спектакли.

Възпитаването в дух на разбиране, подкрепа и обич е заложено в съвременните образователни практики, но много често се пренебрегва ролята на любовта като чувство, което е важно за изграждането на една цялостна положителна личност и за да може младият човек да осъществява нормални и ползотворни отношения с другите хора, както и да преодолява всички трудни моменти и да осъзнава емоциите си.

Режисьор на спектакъла е Бойка Велкова; музиката е на Теодосий Спасов; хореография: Татяна Соколова; визуална среда: Яна Дворецка.