Бойка Велкова и Ивайло Захариев представят "Усещане за любов" в Двореца - Балчик
Бойка Велкова и Ивайло Захариев представят "Усещане за любов" в Двореца - Балчик / ДКИ КЦ "Двореца" - Балчик
Актьорите Бойка Велкова и Ивайло Захариев гостуват в Балчик с първия по рода си за България музикално-поетичен спектакъл "Усещане за любов". Той ще бъде представен от 20.00 часа в Каменна зала на Двореца. В него зрителите ще съпреживеят едни от най-емблематичните творби на световната любовна лирика, драматургия, изобразително изкуство и музика, чийто автори са Шекспир, Тенеси Уилямс, Реноар, Гогол, Петрарка, Робърт Бърнс, Микеланджело, Бокачо, Емили Дикинсън, Пикасо, Рилке, Верди, Лорка, Шопен и много други.

Актрисата Бойка Велкова е автор на сценария и режисьор на спектакъла. Музиката в него е подбрана от Теодосий Спасов. Хореографията е на Татяна Соколова, а сценографията е дело на Яна Дворецка.

„В чистия си вид любовта намира проявление единствено в ума на твореца.И дори там тя се влива в пъстротата на човешката природа и ражда палитра от страсти и дела, обрисувани от най-великите автори на всички времена. Завист и ревност, болка и страх, гняв и жажда за мъст бушуват в музика, стихове, картини. А истинското усещане за любов все пак побеждава, когато болката израсне до дълготърпение, себеотдаването донесе радост и красотата на надеждата роди безсмъртие“ – е посланието на спектакъла, отправено към зрителите.

Проектът е финансиран от Програма "Култура" на Столичната община. Входът за представлението е безплатен.