Базарът за мартеници ще има нов регламент
Базарът за мартеници ще има нов регламент / Дарик Добрич, архив
Базарът за мартеници ще има нов регламент
83919
Базарът за мартеници ще има нов регламент
  • Базарът за мартеници ще има нов регламент

Кметският екип подготвя нов регламент за базара за мартеници в Добрич, съобщи зам.-кметът Росица Йорданова. С новите правила се цели въвеждане на ограничения за физически и юридически лица за заеманите места, премахване на опашките от кандидати при подаването на документи за участие, както и намаляване на напрежението между търговците при заемане на сергиите.

В общината са постъпили много писма от участници в базара, съобщи Йорданова, от които става ясно, че има нужда от обективен и точен регламент за организацията му. През изминалата седмица кметът и неговите заместници са се срещнали с търговци за уточняване на подробностите.

Новият регламент ще бъде ясен и ще въвежда прозрачност, обясни Йорданова. Заявленията за участие в базара ще се подават в двудневен срок, като физическите и юридически лица трябва да посочат колко места искат да ползват, за което ще има ограничения. Заявленията ще се подават лично или с нотариално заверено пълномощно. След това кандидатите ще бъдат събрани в голямата зала на Общината, където чрез жребий ще се състави списък и според поредността в него всеки търговец ще може да изрази своето желание къде да бъде сергията му. Според общинарите това ще намали напрежението между участниците. (Чуйте Росица Йорданова в аудиото)

От кметския екип заявиха също, че ще организират Великденски празници с базар в дървените къщички на площад „Свобода". Желанието ни е да има хора, които да изложат направени ръчно от тях изделия, свързани с празника, поясни Росица Йорданова. За повече настроение ще бъде подготвена и културна програма.