Ангел Заберски Биг Бенд представя в Добрич нова авторска музика
Ангел Заберски Биг Бенд представя в Добрич нова авторска музика / netinfo

Ангел Заберски Биг Бенд ще представи днес в Добрич Big Band in Action - нова авторска музика на композитора и диригент Ангел Заберски с джаз пиеси за биг бенд. Концертът е от 19 часа в зала „Добрич” и е част от предколедното турне на формацията.

Програмата е изцяло авторска, като освен новите пиеси ще включва и две арии от оперната класика, които са записани заедно със Стоян Янкулов и Борис Таслев във втория албум на Ангел Заберски Трио LIKE A JAZZ - Nesun Dorma и Che gelida manina на Пучини. В биг бенда свирят вече много млади и талантливи последователи, които отделно от ангажиментите на оркестъра свирят и в свои формации, напр. "Funky Miracle" - Георги Стойков - тромпет,  Димитър Бакърджиев - тенор сакс , Владислав Мичев - тромбон, Божидар Василев - "TromBobby" - тромбон, който се увлича и по електронната музика.

Утвърдените имена в музикалното поприще са Михаил Йосифов, Димитър Льолев и испанският тенор сакс Арнау Гарофе, Стефан Бъчваров - алто и флейта, Димитър Стоев - тромбон, Иван Милин - бас тромбон. В турнето и записите е поканен и македонският баритон саксофон Иван Иванов, както и популярните тромпетисти Тодор Бакърджиев и Мартин Ташев.

В ритмичната секция този път ще бъдат Александър Логозаров - китара, Борис Таслев – бас и Стоян Янкулов – Стунджи – барабани. На пианото и диригент – Ангел Заберски.