АлбенаАД  влиза в бизнеса с недвижими имоти
АлбенаАД влиза в бизнеса с недвижими имоти / netinfo

„Албена” АД започва дейност на пазара на недвижими имоти, съобщиха от туристическото дружество. Като начало „Албена” ще инвестира в изграждането на ваканционен комплекс в местността „Бялата лагуна”. Тя се намира между Балчик и Каварна, на около 20 километра от курорта Албена.

Инвестиционният проект предвижда луксозното селище да се разгърне на площ от 17 декара. В изграждането му ще бъдат вложени 17 млн.евро, съобщават още от курорта. Летният комплекс ще е разположен на самия морски бряг и ще бъде уреден така, че да задоволи вкуса и на най-претенциозните гости, обещават инвеститорите.

Проектът на „Албена”АД предвижда изграждане на 117 луксозни апартамента с различна площ - от малки студия до мезонети. Апартаментите са разположени в два корпуса. Всички летни жилища ще имат изглед към морето. Цената на квадратен метър започва от 1 300 евро, като средната ще е 1 500 евро.

Във ваканционния град като начало ще бъдат изградени SPA комплекс с открит и закрит басейн, зали за фитнес и масаж, солариум и парна баня. В следващите етапи са залегнали още два басейна, тенис корт, заведения, подземен и открит паркинг, супермаркет и Rent a Car.

Очаква се селището да бъде готово през 2010-та година. То ще е от затворен тип, с 24-часова охрана.

В близост до „Бялата лагуна” се намира балчишката „Тузла”, богата на лечебна кал и минерални извори. Друг плюс за бъдещите обитатели на ваканционното селище ще е близостта до три голф игрища.