7 деца от приюта в храм Света Троица приеха Христовата вяра
7 деца от приюта в храм Света Троица приеха Христовата вяра / Дарик Добрич

7 деца на възраст от 2 до 14 години от приюта към храм "Света Троица" бяха кръстени от иконом Стоян Иванов. Христовата вяра приеха Даниел, Йоана, Николета, Александър, Яница, Янис и Татяна. Кръстница на децата стана кметът на Добрич Детелина Николова. Тя им подари учебни помагала, книги, лакомства, фланелки, шапки и играчки.

7 деца от приюта в храм "Света Троица" приеха Христовата вяра
netinfo

„Винаги общуваме с хората, които работят в приюта и трапезарията. Децата, когато пристигат, с родители или без родители, социалната служба на общината и кметът знаят за кого става дума. Църквата, общината и БЧК отдават внимание и грижи на тези хора”, заяви Детелина Николова.

До момента тя е била кръстница на 18 деца. Две от тях вече са семейни, едно е заминало за Русия, а 34-годишният художник Цветомир е представял свои творби в Испания и Белгия.

Приютът към храма в момента е пълен – в 12-те стаи живеят 22 души – майки с деца. Отец Стоян сподели, че иска да надгради постройката с още два етажа. Той съобщи още, че за социалните си дейности църквата в момента разполага с 30 хил.лева дарения, включително и от чужбина.

7 деца от приюта в храм "Света Троица" приеха Христовата вяра
netinfo