/ ThinkStock/Getty Images
126 са образуваните със заповед на кмета на Добрич избирателните секции в града за предстоящите избори за членове на Европейския парламент , насрочени на 26 май.

Районната избирателна комисия проведе първо заседание

При наличие на не по-малко от 10 избиратели ще бъдат разкрити допълнителни секции в МБАЛ-Добрич, в следствения арест и в Дома за стари хора, информираха от кметството.

Определени са и местата за поставяне на агитационните материали в Добрич по време на предизборната кампания. Днес седем работни екипа от общинската администрация извършват обявяване на първата част от избирателните списъци чрез излагането им на публични места. Списъците ще бъдат качени и в сайта на общината.

На 18 април, от 13.00 часа в малката заседателна зала на общината ще се проведат консултации за сформиране съставите на секционните избирателни комисии (СИК). В консултациите са поканени да участват представители на парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание и на партии и коалиции, които имат избрани с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България.

ЦИК не призна жребия, теглен в Добрич при консултациите за евроизборите

Във връзка с член 9, ал.1 от Изборния кодекс, който гласи, че в една избирателна секция секция се включват до 1 000 избиратели, се е наложила промяна в някои от избирателните секции, съобщи ха още от кметството. Актуалният списък ще бъде публикуван в сайта на общината.