Закъснялата прогноза за времето на Хремавия облак
Закъснялата прогноза за времето на Хремавия облак / netinfo
Прогнозата за времето достига до вас благодарение на вожда на племето на синоптиците Хремавия облак.

Станал по традиция твърде рано, нахлузил работното облекло и се запътил към огнището в центъра на селото, където чрез триене на две цепеници една в друга смятал да запали огън и после да ми прати синоптичиния бюлетин с помощта на димни сигнали.

То, като замисъл хубаво, ама не спи зло под камък. Вождът срещнал неочаквано голяма съпротива от злите сили и прогнозата закъсня.

Ето защо.

В първия ден на новата година Хремавия облак посетил близкото каубойско село. Там в бара “Димящата зурла” инидианецът се оплакал на стоящия до него каубой, че вече го болят ръцете от студа. Докато триел цепениците за огъня, кожата му се напуквала .

Пък с ръкавици не ставало, защото първо били дебели и неудобни и второ се късали.

Каубоят се ухилил, защото усетил колко е доверчив и наивен събеседникът му, та споделил на вожда, че случайно има на склад ръкавици за еднократна употреба. Хем много здрави хем много тънки.

Хъъъ- възкликнал Хремавия облак. – Ами , колко ще ми продадеш!!!

Всичките, бе вожде!!! – отвърнал бледоликият.

Малко по-късно в склада на предприемчивия продавач вождът дал две бизонски кожи и получил няколко кашончета , в които били наредени малки пакетчета.

Ъъъъ, бледолики....къде са ръкавиците, бе.

Ами, вътре в пакетчетата, бе вожде!!! – отвърнал продавачът.

Хм...таквоз... не са ли много малки? – зачудил се индианецът.

Не са, не са. Те се разпъват. Освен това всяка ръкавица е различна. На всичкото отгоре е с един пръст. Еднопръстова , както и викаме ние тъдява.

Ето тази еднопръстова е с брадавици , за по-добро сцепление, тази тук е с ягодов аромат, онази пък е музикална, докато я нахлузваш, свири мелодийка , ето пък тази е розова, има и жълти, черни, абе... в цветовете на дъгата. Вадиш от пакетчето и нахлузваш на ръката. Като ти гледам ръката, не е много голяма, така че ще стане лесно – завършил своя кратък курс по маркетинг и реклама каубоят.

Хремавия облак тръгнал горд от покупката си към селото.

Тази сутрни взел десетина пакетчета от ...ръкавиците и с песен на уста се приближил до огнището.

Отворил пакетчето и оттам изкарал нещо гумирано и мазно. Вярно, било с брадавици, ама когато се опитал да го нахлузи на ръката си, не успял да вкара всички пръсти и гумичката се скъсала.

После пробвал една еднопръстова ръкавица с осезаем боров аромат. Резултатът бил същия. По едно време вождът почти се затрупал с гумирани “ръкавици” както ги бил определил каубоят. Някъде по това време дошъл и племенният шаман Куция бизон. Духовният водач на индианците също се опитал да нахлузи на ръката си поне една ...хм...еднопръстова ръкавица , ама не се получило нищо. Накрая извикали внука на шамана Веселия писоар. Горкото момче било кръстено така, защото шаманът много обичал френско сирене и изобщо всичко френско.

Та, Веселия писоар се приближил и като видял двамата лидери на племето какви ги вършат, направо експлоадирал от смях.

Какво правите вие, бе????? - кикотейки се ги питал младежът.

Ами, не можем да си сложим тези еднопръстови ръкавици....Нито с аромат, нито с брадавици, нито музикални...нито една не става.

Ами, това са презервативи , бе хора. Не са ръкавици – почти се задавил от смях Веселия писоар. Някой си е направил майтап с вас.

Аааа, не ....аз нямам нищо общо – извикал шаманът Куция бизон. Той, вождът ги домъкна тия пущини.

Въъъъх, ще го скалпирам този каубой, ниеден – ревнал Хремавия облак.

После издал бързо декрет, с който забранил употребата на ръкавици за еднократна употреба и назначил с втори декрет отракания младеж Веселия писоар за племенен експерт по полова просвета.

Накрая все пак запалил с триене една в друга две цепеници и ми пратил с димни сигнали прогнозата за времето, която гласи.

Оооо, бледолики. Мразовитото куче ще ви хапе яростно по ушите и по носовете. Оня що духа ще иде от изток, по небесните савани ще пасат облачни бизони, Небесната лейка ще тече като продънена, а на гости ще ви дойдат четирима от Синовете на Великия термометър.

Аз казах , хау.