Закрит басейн вместо блато в „Меден рудник”
Закрит басейн вместо блато в „Меден рудник” / netinfo

На мястото на блатото до Битака в к-с „Меден рудник" ще бъде построен модерен закрит басейн. Впоследствие около него ще се направи голям спортен комплекс на открито. 
Днес блатото, в което години наред се вливаха отходните води на комплекса, е пресушено. Тече проектиране на закрития басейн, чието изграждане ще започне тази година. Той ще е 25-метров и ще може да се ползва не само от спортните клубове, но и от граждани. Сега в „Меден рудник" има само един малък училищен басейн в СОУ „Константин Петканов", а желаещите да плуват са много.


След изграждането на новия закрит басейн е предвидено около него да се обособят спортни зони за футбол и тенис, както и обслужваща зона с паркинг.
„Комплекс „Меден рудник" ни е приоритет, тъй като беше най-изостанал откъм благоустрояване, въпреки че е с размерите на среден български град. Там в момента сме на финал с изпълнението на проект за изграждане на нова кухня-майка за социалния патронаж и детска млечна кухня, напредва и изграждането на закрития пазар за селскостопанска продукция и хранителни стоки", каза кметът Димитър Николов.


От заварен през 2007 г. един действащ басейн в Младежкия културен център, в момента Бургас има 8. Построени са 2 нови басейна в Морската градина и 1 на Минерални бани, основно са ремонтирани и пуснати в експлоатация 2 училищни басейна и 2 в детски градини, основно ремонтиран е и басейнът в МКЦ.