ВМРО: Не подкрепяме нито един кандидат-кмет!
ВМРО: Не подкрепяме нито един кандидат-кмет! / netinfo

“ВМРО Бургас не подкрепя нито един от единадесетте кандидати за кмет, защото не желае да влиза в предварителни схеми и съмнителни договорки” Това обяви областният лидер на партията Георги Дракалиев на представянето на листата кандидати за общински съветници.

Той подчерта, че “всички твърдения, че ВМРО е свързана с ГЕРБ, с Йоан Костадинов и с когото и да било кандидат, са безпочвени и не отговарят на истината”. Според Дракалиев, местните “войводи” не издигат кандидат за кмет, защото смятат, че силните икономически интереси в Бургас не позволяват градоначалникът да бъде независим.

Тринадесетте кандидати от листата на ВМРО са млади, високообразовани специалисти във всички области на науката и бизнеса. Според бъдещата програма на организацията за развитието на Бургас, особено внимание ще бъде обърнато на изграждането на канализация и пречиствателни станции във всички съставни селища, отпускане на еднократна помощ от 1000 лева за всяко новородено на територията на общината и гореща линия за сигнали на граждани към членовете на бъдещия местен парламент.

Една от най-важните точки в програмата е забрана за каквито и да било концесии на Морската градина, и абсолютна забрана на всички строежи в зелени площи. За целта, предложението е пространството между комплекс “Лазур” и Атанасовското езеро да бъде предоставено за изграждане на хотели, атракциони и подобно строителство, заяви вторият в листата Иван Димитров.