/ bTV
Влага и мухъл превзеха санираните безплатно по програмата за енергийна ефективност апартаменти в Карнобат. При всеки дъжд, жилищата се наводняват, а таванът пада. Тази ситуация описват в ефира на bTV семейство Славови. Проблемите започнали, след като фирмата приключила с ремонта.

„Проблемите на семействата на горните етажи, са много сериозни. Има кабели, които, според нас, са опасни и стърчат, висят пред входа на блока ни. Има шахти пред мазите, които останаха без решетки ”, каза Надежда Петкова, председател на Сдружението на собствениците.

„Ако знаех, че нещата ще стигнат до това положение, никога не бих позволил да ми се направи тази саниране. То това всъщност е имитация на саниране”, категоричен е Белун Иванов.

През зимата изпълнението на проектите за енергийна ефективност в Карнобат спря внезапно. Тогава от общината обясниха, че причината е заради минусовите температури. Така обаче месеци наред хората бяха оставени с отворени покриви, течове и влага. 

„Санирането на този блок не е приключилo. Реално обектът не е въведен в експлоатация. И това няма да стане, докато тези проблеми не бъдат отстранени. Първо трябва да се направи ремонт на покрива в некачествената част, където е извършен такъв.

Действително има ламарини, които са с обратен наклон и следва да се подменят с нови. Това ще бъде направено от фирмата. Но ако тя не го извърши, този обект няма да бъде въведен в експлоатация”, заяви Златина Димитрова от община Карнобат, ръководител на проекта за енергийна ефективност.
bTV