"Нека с вяра, търпение и упоритост, водени от нашия закрилник, да вървим напред“, каза кметът на Поморие Иван Алексиев.
"Нека с вяра, търпение и упоритост, водени от нашия закрилник, да вървим напред“, каза кметът на Поморие Иван Алексиев. / Снимки: Община Поморие
Градът отбеляза днес патронния си празник
Кметът на унгарския град Аяк - Миклош Керекеш впечатли стотиците гости, дошли за празника на Помори,е като лично поднесе приветствията си на чудесен български език и завърши с Вазовите думи „Не се гаси туй, що не гасне“, написани през 1883 г.

Свети Георги Победоносец е патонен празник на града. В Поморие точно 623 са мъжете, носещи името Георги . Най-възрастният от тях е на 88 години, а най-младият - все още няма навършена дори една.

Поморие
netinfo

Гергьовден обаче бе специален не само за имениците, но и за всички жители на общината. „Заради това този град е благословен, а хората са добри и гостоприемни. Нека с вяра, търпение и упоритост, водени от нашия закрилник, да вървим напред“ - с тези думи кметът на града Иван Алексиев се обърна към присъстващите.

За да уважат събитието много от официалните лица пропътуваха хиляди километри от Русия, Гърция, Унгария, Румъния и Турция.

Поморие
netinfo


Поздравителни адреси за празника на града изпратиха президентът Румен Радев и от председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

С това изненадите за Гергьовден не приключиха. Председателят на Общински съвет Адам Адамов посрещна на сцената 90-годишната народна певица Янка Танева, почетен гражданин на Поморие.

Поморие
netinfo

Програмата продължи с поздравителен концерт на един от най-известните посланици на българското народно изкуство-ансамбъл „Пирин”.