Труховский, който уби един и рани седем в катастрофа: Не си броя чашките с водка

Прокуратурата: Решетки за украинеца! Той: Колко струва квартирата в България?

/ Станимир Димитров
Прокуратурата: Решетки за украинеца! Той: Колко струва квартирата в България?
„В неделя вечерта пих водка. Не знам колко питиета. Не съм си броил чашките. Приблизително 700 грама или цяла бутилка“ - това откровение направи в Бургаския окръжен съд украинският шофьор Игор Труховский, който на 11 юни се качи пиян в ТИР и на Ришкия проход буквално се качи с машината върху микробус, уби шофьора на място и рани пътници.

Труховский ужаси свидетели и униформени с рекордни 2,81 промила алкохол в кръвта, които отчете тестът с дрегер на мястото на трагедията.

Водачът бе задържан, а днес прокуратурата настоя да му се наложи постоянна мярка за неотклонение. Държавното обвинение подчерта, че той няма постоянен адрес и нас, а ако бъде пуснат на свобода, има риск да се укрие.

Пиян тираджия уби човек при катастрофа, други 5 прати в болница (ОБЗОР)

Игор работи във фирма за международни превози от дълги години. Във фаталния понеделник разтоварил камиона си в Шумен и потеглил за Гърция. Вечерта преди пътуването обаче влязъл в тежък запой.

Химическият анализ на кръвта му, направен осем часа след катастрофата, установил 1,59 промила алкохол - в пъти над допустимата норма, за което също се налага ефективен затвор.

Шофьорът на ТИР-а, затиснал микробус, бил с близо 3 промила алкохол

Не знам къде да ходя, какво да правя“, проплака Труховский. И сподели: „Не ми дават да се обадя на никого. В Украйна не знаят какво се случва с мен. Нищо не мога да направя. Къде на отида?!“. В последната си дума пред магистратите попита: "Колко струва квартирата в България?"