„Шведска маса” назначи служебни водещи
„Шведска маса” назначи служебни водещи / колаж: Атанас Аргиров
„Шведска маса” назначи служебни водещи
62570
„Шведска маса” назначи служебни водещи
  • „Шведска маса” назначи служебни водещи

И отпочна се поредният седмоднев без Онзи, Който Зали, Магистрали и Църкви построи. Нямаше Го вече и цветаня Му и лошавини случиха се в държавата с големина на човешка длан.

Пък главата държавна събра в чертозите си боляри и тръбачи медийни ерихонски, пък рече им, че болярски събор назначил е и като им рече на новите боляри да се изправят, те изправиха се и всички видяха ги.

И едни ги харесаха, други хич даже, ама боляринът Плевенлий тях избра и толкоз.

А в разнородното събрание цецка с екатерина  и искра с мая сбогуваха се. Довчерашни врази прегърнаха се и успех си пожелаха в очите, а зад гърба си друго си рекоха.

А на агората хората трупаха се и псуваха фискалната стабилност, пък пред тях кандидати за слава и месии идваха и думаха им да ги изберат.

Тъй в тия времена стигна се до деня петък, вятър задуха ужасен, крава излая, куче изкукурига, риба имяучи и след тия знамения предаването „Шведска маса” почна, пък родът человечески беше предаден на гибел телесна и погибление духовна и вредом рев, вой и скърцание със зъби чуха се.

Тогава две гнусни радиоизчадия, що весо Максимовсон и Красимир Калудовсон зовяха се започнаха скверни слова да думат.

И песента”Ветрове” на Стефифешън се изсипа и хората направо си запушиха ушите.

След това двамата водещи изпаднаха в състояние на хиперлогориея и задрънкаха на кухо. Последва карпатска румба на румънския фъфлек Дамяни.

Нещата съвсем се влошиха, когато Онуфрий Джанков попита в ефир секс консултанта д-р Изтрещялсон защо жена му Ефросинка /жена му на Онуфрий/ си бъркала в носа по време на секс. Последваха мракобесни сексуални анализи, от които либидото на всички слушатели спадна:

"Паруш Караколев ни пише: Уважаеми д-р Изтрещялсон! Имам сериозен проблем. С моята другарка в живота се погаждаме добре вече 32 години. Е, имали сме търкания, но както е нормално за всеки брак. От година и нещо, обаче, тя се промени много. По време на любов иска да й говоря едни особени думички. Аз изпадам в силно смущение и, нали се сещате, какво ми секва. И спихва. Нормално ли е, очаквам вашия съвет.

Скъпи Паруше! Няма значение брачният стаж. Пък и нали знаете оная приказка – старият огън разгори ли се, няма спиране. Свиквайте, няма друг начин. Пък и, щом твърдите, че си допадате, няма никакъв смисъл да разваляте хубавата и, както виждам, дълготрайна връзка заради едното неудобство. Пък и, от мен, като специалист, да знаете няма нищо лошо в иновациите, които вашата половинка се опитва да въведе във вашите общи креватни практики. Очевидно е попила челен опит от филмите след 1 часа, по едни специализирани канали, за които във всяка моя психосексуална анализа говоря. Или, пък, ако сте си прокарали интернет да говорите по Скайпа с внучето в Испания, явно е попаднала на точно едни определени сайтове.

Разбира се, твърде интересно от сексоложка гледна точка е точно какви думички ви кара да шепнете вашата възлюбена и дали ви кара да шепнете или да ги викате със строг командирски глас. Ако, например, ви кара да я питате „Искаш ли го?”, „Вземи го!”, „Голям ли е?” или „Първо ти, после аз”, няма никакъв проблем. Вярно, че в тези думи също можете да вложите всякакъв причудлив смисъл, но все пак в ситуация, каквато описвате, те могат да бъдат приети почти еднозначно.

Я си представете, например, как бихте се почувствали, ако ви кара да ревете като младши сержант на новобранци: „Падни за 10! Кир!”, „Шашкай се!” или „На ре-мък! Свободно!” Или „При но-зе!” Как „при нозе”? Кое „при нозе”? Ами, в такъв случай веднага каквото ви е нужно, ще увисне чак до нозе! Та кой може да се възбужда от командирски глас, освен оня, откачения Вили, от „Черния обелиск” на Ремарк.

Или, пък, за момент допуснете, че вашата половинка ви кара да й говорите убедително и аргументирано, като Искра Фидосова в Народното събрание! Дори не ви и трябва развинтена фантазия, за да си представите гледката и... пак същата работа, с положението „при нозе”.

Та, моят съвет към вас е: Дайте си съвсем малко усилия и научете няколко ключови фрази от филмите, за които ви говорих в началото. Не е трудно. Трябват ви само „я, я, вундарбар!”, „Их шприце!” и „Фантастиш!”

После е лесно.

Винаги Ваш: д-р Ивън Изтрещялсон"

Съвсем в духа на предаването и на изтрещелите аналитици се чу песента на Джорджано  „Харесвам я”.

Тъй настъпи моментът за основната тема „Кое е правителството, което най-много е защитавало българските интереси?”

Ники обясни, че до 9 септември 1944 година всички правителства са защитавали българските интереси, после нарече „незаконен” референдума, с който България е била превърната република и накрая каза, че Стефан Стамболов е бил най-големият премиер.

Иван Терзиев припомни лозунг от правителството на Димитър Попов, който тогава извика „За бога, братя, не купувайте!” Иван призна, че послушал съвета и не само не купувал, ами продавал. Продал 35 годишен  телевизор „Опера” и 35 годишен хладилник „Саратов”, ама тъща му и жена му никой не поискал да ги купи.

После пък Ники попита можело ли с играчи от село Ключ и село Връв ЦСКА да стане пръв? Водещите, тез червени юди, само се хилеха.

Бат Коста призна, че за него лично най-успешното правителство било онова на Филип Димитров, защото тогава за кратко бил спокоен и обнадежден. После додаде, че по принцип няма угода на българския народ и извика „Само ЦСКА!”

Веднага след него позвъни председателят на фенклуба на „Нефтохимик” Николай Тодоров и призова следващото правителство да се грижи за спорта. После добави, че феновете няма да оставят отбора, който гаснел в безпаричие.

Стефифешън изви отново глас с песента „Кога зашумят буките” и вероломното й радиоизпушане предизвика анонимен свещеник да се обади в ефир и да анатемоса водещите. Отчето призова Максимовсон и Калудовсон да се покаят и да отидат в църковния ресторант или в ресторантската църква и там да изядат супа и да запалят свещ.

След духовника позвъни проф. Генчев от Университета по камиларство, бубарство и килимарство в Бухара. Преподавателят попита дали българите знаят какви им са точно интересите, че някой да им ги защитава.

После даде своята оценка „Иван Костов се опита да направи най-много промени за най-кратък срок, но хората около него искаха да забогатеят много за много кратко време”

Последният коментар даде г-н Петков. Той отсече, че всяко правителство, което не обвързало интересите на България с Русия, е било полезно за страната.

Тук някъде водещите затвориха телефона, избъбриха куп глупости  и папищашки дивотии и предавенето свърши.

Чуйте го в звуковия файл, под идиотската снимка