С Багатур откриха кампанията на ГЕРБ
С Багатур откриха кампанията на ГЕРБ / netinfo

С демонстрации на прабългарската конна школа “Багатур” и изпълнения на народната певица Янка Рупкина, ГЕРБ Бургас откри официално предизборната си кампания. Събитието събра стотици пред РУМ Резвая в комплекс „Меден Рудник”.

Кандидатът за кмет на Бургас издигнат от ГЕРБ и подкрепен от СДС, ДСБ, Движение "Гергьовден", БГК, СЕК, Женско сдружение "Самосъзание, движение "Нашия град" и ПД "Социалдемократи" - Димитър Николов, откри кампанията с обръщение към жителите. Той обяви, че мястото е избрано специално, тъй като жителите на „Меден Рудник”, съставните селища и кварталите са ощетени най-много от досегашното управление на Община Бургас.

На импровизираната сцена, се качиха и кандидатите за общински съветници на ГЕРБ Бургас, както и бургаският евродепутат от ГЕРБ Румяна Желева.

С пожелания за успех на местните избори, програмата продължи с представление на Багатур, които пресъздадоха пред зрителите моменти от битието и бойните техники на прабългарите. Участниците от трупата, подариха на кандидат-кмета мултимедиен диск с прабългарски техники и призоваха всички, които се чувстват българи да подкрепят Димитър Николов.

Програмата продължи с концерт на известната странджанска певица - Янка Рупкина, която завладя зрителите с неподражаемия си глас.

За да поздравят Николов с откриването на кампанията дойдоха и лидерите на партиите и организациите, които вече изразиха подкрепата си за кандидатурата му.