Румяна Желева: Необходима е финансова децетрализация
Румяна Желева: Необходима е финансова децетрализация / netinfo

“Във финансовата децентрализация виждам шанса на българските градове и по-малките населени места да просперират и да усвоят средствата по Европейските фондове”, заяви по време на семинар в Бургас евродепутатът на ГЕРБ Румяна Желева. Тя бе домакин на форум, в който участваха кметове на кметства от Бургаска област и общински съветници на ГЕРБ. Според Желева кметовете трябва да работят непрекъснато за разширяване на финансовата самостоятелност на общините и да използват всички свои правомощия и привилегии.

Тя отбеляза, че в България все още няма закон за публично-частните партньорства, което не дава възможност на бизнеса да си партнира с общините. Тя изрази надеждата си, че това може да се промени и допълни, че усилията на ГЕРБ ще бъдат насочени в тази посока, а именно създаването на ясни правила за публично-частни партньорства.

Практическият семинар е част от редовните срещи, с които ПП ГЕРБ се ангажира да организира за своите кметове и кметски наместници от Бургаски регион. Лектор на семинара бе доц. Милена Стефанова от Софийския университет.