РИОСВ – Бургас наложи текущи санкции  за замърсяване на водите
РИОСВ – Бургас наложи текущи санкции за замърсяване на водите / netinfo
Регионалната инспекция по околната среда и водите – Бургас наложи текущи месечни санкции на предприятия и ПСОВ за неспазване на индивидуалните емисионни ограничения в отпадъчните води, зауствани в повърхностни водни обекти.

До момента са санкционирани ПСОВ „Меден Рудник”, „Пристанище Бургас” ЕАД, „Чикън груп” ООД, „СИС Индустрис” ООД. Отменени са действащите до момента санкции на „Винекс Славянци” АД за цеховете им в селата Славянци и Лозарево, а наложената през 2007 г. санкция за цеха в гр. Сунгурларе е намалена на 813 лева.

Физико-химичният анализ на водните проби от отпадъчните води на проверените обекти показва превишения по показатели нитритен азот, химическа потребност от кислород и биологична потребност от кислород.

РИОСВ – Бургас извърши проверки на всички обекти в областта, които формират отпадъчни води и заустват в повърхностни водни обекти. Всички промишлени предприятия, градски пречиствателни станции и канализационни системи на населени места подлежат на такъв контрол през първото и третото тримесечие на годината. Очакват се резултатите от лабораторните изпитвания за извършените проверки през месец март и при констатирани случаи на превишения, ще бъдат налагани или актуализирани текущи месечни санкции и на други обекти.