/ Снимка: Архив
Митница Бургас е преструктурирана в Териториална дирекция "Южна Морска", а от днес вече е с нов шеф. Това е Бойка Гашева-до този момент зам.-началник на Митница Бургас.

ТД „Южна морска“ обхваща - митническите пунктове и бюра в Летище Бургас, Малко Търново, Нефтохимически комбинат, Пристанище – център, Свободна зона, Сливен, Ямбол, Лесово, Царево, Нефтопристанище, Свиленград и  Капитан Андреево.

Районният съд има нов шеф

Валери Стефанов, който оглавяваще до момента митницата в Бургас вече е зам.-директор на ТД „Северна морска“- бивша митница Варна. Промените касаят единствено ръководните структури, подчертават от митницата.

Реформите бяха анонсирани през октомври м.г. от финансовия министър Владислав Горанов. По думите му, след направен анализ се оказало, че има административни структури със значително намален обем на дейности и с неадекватно съотношение между използваните ресурси и постигнатите резултати.

Все пак Горанов уверява, че на този етап няма да бъдат сливани митниците с НАП. Целта е повишаване на събираемостта на публичните държавни вземания в резултат на оптимизация и засилен контрол в областта на митническите, акцизните и валутните нарушения и престъпления.