Радан Кънев в Поморие: Трус е възможен. Моментът е разломен
Радан Кънев в Поморие: Трус е възможен. Моментът е разломен / Станимир Димитров

Обръщат ни внимание само, когато отстояваме принципните си позиции. Когато се гласува с Движението за права и свободи /ДПС/ и Алтернатива за българско възраждане /АБВ/ обаче, ние сме без значение. Така Радан Кънев коментира днешното изявление на премиера Бойко Борисов, който намекна за избори 2 в 1, ако Реформаторите разклатят властта.

"Чух, че според г-н Борисов е възможно, между второ и трето четене на Конституцията да има определени промени в добра посока. Не съм много сигурен, че това е процедурно възможно, но ако е възможно, си струва да се обсъди", каза още лидерът на ДСБ в Поморие.

Днес и утре там е насрочен семинар, организиран от евродепутата Светослав Малинов. Тема на разговорите ще бъде Регионалната политика на ЕС. Поканени представители на местната власт от всички партии в РБ.

Според Кънев, излизането в опозицията не е нищо особено, въпросът е за каква кауза се прави. „Трус е възможен, но нищо повече не мога да кажа на този етап", допълни още той.

Що се отнася до Лукарски, Кънев заяви: „Моментът е доста разломен. В тази криза около гласуването на конституцията аз очаквам много неща да се променят - доста по-важни от позициите на отделни лидери в РБ."