л
л / flyingwings.org
Полковник Цветан Доганов
94758
Полковник Цветан Доганов
  • Полковник Цветан Доганов
Около 50 пилоти и собственици на парапланери, делтапланери, моторни парапланери, леки самолети и други малогабаритни летящи машини се събират утре на Летище Слънчев бряг за участие в специализиран форум по въпросите на въздухоплаването. На събитието ще бъдат обсъдени актуални авиационни теми. 

Лекциите утре ще бъдат на теми „Основни параметри на техническото обслужване на леки самолети от пилот-собственик“ и „Разпределение на въздушното пространство на Република България“. От 10:00 часа в неделя са запланувани демонстрационни полети с различни летателни апарати, уточниха организаторите.

Над 300 са собствениците и пилоти на малки самолети и други машини у нас. Очаква се освен чисто технически въпроси по тях, те да обсъдят изчистване на детайли по забранителни и разрешителни летателни режими, въздушни графици и други специфични въпроси.

Чуйте малко повече от Цветан Доганов, полковник от резерва от Военновъздушните сили на Република България, председател на Управителния съвет на Асоциацията на свръхлеката авиация в България и неин летателен директор