Пантелеев: Спешен ремонт на пътен възел Бургас- Каблешково
Пантелеев: Спешен ремонт на пътен възел Бургас- Каблешково / netinfo
Областният управител на Бургас Любомир Пантелеев  e поискал от ръководството на Национална агенция Пътна инфраструктура да предприеме спешни мерки за извършване на авариен ремонт на пътен възел Бургас –север- Каблешково.

Вече е приключила проверката за състоянието на съоръжението и незабавно следва да се възложи проектирането и изпълнението на пътните връзки с обща дължина 145 метра. Предварителните разчети показват, че очакваната стойност на ремонтните работи ще бъде около 300000 лв., което включва и усилването с 10 см. асфалтовите пластове на връзките. Повредата на пътната плоча се разширява, няма гаранция, че няма да се появи на друго място, информира още областният управител.

Според Пантелеев единственият по-сериозен проблем при реализацията на обходния път ще бъде устройството на временен ж.п. прелез. Движението по тази линия обаче е минимално, не повече от 5-6 двойки влакове на седмица, и Национална компания ЖПИ следва много бързо да даде необходимото съгласие.

Губернаторът смята че, е необходимо незабавно споразумение между двете държавни фирми затова кой ще поеме финансирането и преминаване към ремонт на пътния възел.