Христо Радев
Христо Радев / Дарик Бургас
2 години лишаване от свобода, но условно с пет години изпитателен срок, получи бившият директор на училището в Ново Паничарево – Христо Радев, подсъдим за блудство с ученичка. Това съобщиха от пресслужбата на магистратурата.

Припомняме, че Радев бе задържан през септември 2017 г. след сигнал на 14-годишно момиче-седмокласничка в ОУ „Христо Ботев“, която твърди, че директорът я опипвал, целувал и прегръщал, въпреки съпротивата й.

Готвят нови обвинения срещу директора, обвинен в блудство

Престъплението, посочват магистратите, осъществено и чрез използване на положение на зависимост, тъй като подсъдимият е бил директор на учебното заведение, а пострадалата - ученичка.

По време на разследването е установено, че Радев повикал момичето в своя кабинет. Формално я извикал, за да си получи бележника и да си попълни ученическата карта. Преди да влезе в кабинета му обаче, девойката да включи мобилния си телефон на звукозапис, като по този начин записала действията на директора.

Срещу Радев са постъпили други сигнали, но доказателства за тях не са намерени.


На подсъдимия е наложено и наказание „лишаване от право да упражнява професията директор на учебно заведение“ за срок от две години.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване.