Оставиха Малкия Риж в ареста
Оставиха Малкия Риж в ареста / netinfo

Симеон Стоянчев, брат на убития преди по-малко от месец Калоян Стоянчев –Големия Риж, остава за постоянно в арестта. Бургаският окръжен съд остави без уважение жалбата на Малкия Риж за по-лека мярка за неотклонение. Според магистратите, Симеон Стоянчев е обществено опасен и трябва да остане в ареста.

Обвинението срещу него е за закана за убийство към служител на реда и хулиганство. Наказанието в случая е до 5 години затвор.

Веднага след стрелбата срещу Големия Риж на 20 септември, Симеон Стоянчев направил опит да влезе във Второ РУ на МВР в Бургас. Там обидил един от полицаите, крещял цинизми и псувни и дори го заплашил с убийство. Три дни по-късно той стреля с газов пистолет на улицата и получи 7 денонощия арест за хулиганство.

 
В момента в ареста за постоянно са и останалите трима от хората на Големия Риж, които след убийството му нападнаха полицейската кола със задържания Петко Лисичков. Бившето ченге е под домашен арест. Над 20 000 са вече подписите в негова защита събрани в центъра на Бургас.