Оръжия и кръв след съседска свада
Оръжия и кръв след съседска свада / netinfo

46-годишен мъж е получил травма на главата, след битов скандал, съобщават от полицията.

Инцидентът станал пред блок 185 в комплекс “Меден рудник”, малко след 9 вечерта на 17 февруари. В Четвърто РПУ – Бургас е било получено съобщение за лежащ в безпомощно състояние мъж. Полицията е открила в близост до тялото му пистолет “Хеклер и кох”, колибър 9,19 мм, с пълнител, съдържащ 12 бойни патрони. Оръжието било собственост на пострадалия.

Вечерта преди инцидента 46-годишния мъж отишъл във входа на блок 185 за да защити майка си по време на събрание на живущите там. Според тях майката на пострадалия извършвала кражба на електроенергия. Мъжът се разгневил и извадил личното си оръжие, с което заплашил съседите.

Присъстващите са го избутали навън и след падане на земята, 46-годишния мъж с инициали Е.Н. си е контузил главата на тротоара. Съвместно с ел. техник е извършен оглед на електрическото табло на входа, но не е констатирано неправомерно присъединяване към ел. преносната мрежа.

В МБАЛ Бургас е установено, че Е.Н. е получил контузни рани по главата, но е без опасност за живота. Оказана му е първа помощ и е освободен за домашно лечение.