Очите и Гюров лидери на Поморийската наркогрупа
Очите и Гюров лидери на Поморийската наркогрупа / netinfo

Има достътъчно доказателства затова че, Димитър Желязков Очите и Янко Гюров са лидерите на организирана наркогрупа за разпространение на дрога, както и че, останалите 11 задържани са част групата. Това пише в мотивите на съдия Деница Вълкова, която вчера остави обвиняемите в ареста.

Димитър Желязков Очите, Янко Гюров Поморийския и още 11 от наркобригадата са обвинени по чл.354 а и чл.321 от НК за организиране на престъпна група с цел разпространение на наркотици. Те бяха задържани след операция на полицията на 2 и 3 април. Вчера изтече 72 часовия срок за задържането им. След тричасово съдебно заседание съдия Вълкова определи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на Очите , Гюров и останалите. Според съда има реална опасност да бъде извършено ново престъпление от всеки един от обвиняемите, което автоматично означава, че има опасност лицата да се укрият.

Приети са като доказателства показанията на свидетелите в това число и анонимни такива, снимковия материал, протоколи за претърсване и изземане, заключения  от експертизи, доказателства от СРС. На базата на тези данни за действащата от близо 7 години Поморийска групировка създадена с цел разпространение на наркотични вещества и голямото количество дрога открита в наркодепото преди 2 месеца е издаденото определение за постоянен арест.

Мярката ще бъде обжалвана на 12 април пред тричленен състав на АС Бургас