Инженер Чанка Коралска и шефът на ЦАУ "Меден рудник" Магдалена Манолова
Инженер Чанка Коралска и шефът на ЦАУ "Меден рудник" Магдалена Манолова / Веселин Максимов
Инженер Коралска
101828
Инженер Коралска
  • Инженер Коралска
„Само за две години Община Бургас отчита 10 големи обекта по оперативна програма "Региони в растеж 2014-2020 година" , които подобриха качеството на живот на жителите на различните квартали“, обяви днес на заключителна пресконференция за проекта „Осигуряване на балансирана градска среда“ заместник-кметът по въпросите на строителството Чанка Коралска.

Като такива тя отбеляза цялостното преустройство на пешеходната зона по булевард "Богориди" (от улица "Лермонтов" до булевард "Демокрация"), на историческото ядро на Морската градина (от паметника на Пушкин до улица "6-ти септември") и на площад "Жени Патева" (пред сградата на Стария съд).

Ремонтирани бяха още много ключови улици и тротоари в Централна градска част, но и в комплексите "Възраждане" и "Меден рудник". Занемарени междублокови пространства в трите градски района бяха преустроени в детски площадки, паркове и кътчета за отдих, спорт и игра на открито.

"Предстоят още доста обекти през новия програмен период, общинска администрация има идея как да осигури средствата за тях. Едната идея е изграждане на нов паркинг за поне 150 места между улиците „Мария Луиза“, Цар Асен“ и „Климент Охридски“, добави инженер Коралска.

Чуйте я в звуковия файл