Общината да обезпечи Централния плаж със спасители
Общината да обезпечи Централния плаж със спасители / netinfo

 

 

Осигуряване на спасители, медицински екипи, обезпаризитяване и почистване на ивицата на плаж Централен в Бургас дискутираха днес общинските съветници в началото на 36-то заседание на местния парламент. Докладната записка за осигуряване на спасители е внесена от съветниците Соня Георгиева и Ваклин Стойновски, тъй като плажа остана без концесионер, а е силно посещаем.  Средствата, което трябва да бъдат осигурени за тези дейностти, според Стойновски са в рамките на 15 хиляди лева.

Същевременно кмета на Бургас Димитър Николов предложи към посочените средсттва да бъдат добавени и 12 700 лева, с които ивицата да може да бъде обезпаразитена и почистена. Той съобщи, че вече е изпратил писма до МРРБ и министерството на финансите за разрешение за ползване на общински средства за почистване и обезпаразитяване на останалата без концесионер ивица в града. Докато не бъде официално получено разрешение от София обаче общината няма право да отпуска средства за държавен плаж.

Независимо обаче дали докладната ще бъде приета днес тя може да влезе в сила едва в средата на месец август, след изчакване на необходимия срок за обжалване.