Обл. управител пита кмета за концесията на стадион „Черноморец”
Обл. управител пита кмета за концесията на стадион „Черноморец” / netinfo
Защо не е възстановено владението на ПФК „Черноморец”, представляван от Ивайло Дражев, върху спортния комплекс „Черноморец” – пита областният управител Любомир Пантелеев в писмо кмета Димитър Николов.

Писмото е изпратено на 19 май и в него се казва „ възстановяването на положението съществувало преди изпълнението на акта след неговата отмяна е дължимото правно поведение от страна на община Бургас. Предвид гореизложеното моля да бъда уведомен какви действия са предприети в изпълнение на задълженията ви по закон, както и за причините, в т.ч. фактически и юридически обстоятелства, препятстващи въвода, за тяхното неизпълнение до настоящия момент.”

Питането е предизвикано от молба, от Ивайло Дражев постъпила в Областна администрация относно бездействието на общината Бургас за възстановяването на владението му, съгласно договорът за концесия от 14.01.2002 г. Той бе прекратен от тогавашния кмет Йоан Костадинов със заповед от 12.10. 2005 г. Месец по – късно тя бе отменена от областния управител. Два състава на Върховния административен съд определиха, че заповедта е правилна и стадионът трябва да се върне на концесионера ПФК „ Черноморец”, представляван от Ивайло Дражев.