/ Веселин Максимов
Александър Сиди и Магдалена Чакърова
95925
Александър Сиди и Магдалена Чакърова
  • Александър Сиди и Магдалена Чакърова
Народните представители от ВМРО и цялата група на Обединените патриоти в парламента подготвят съвсем нов Закон за вероизповеданията, който взима за пример обстановката в Бургас. Това обяви днес депутатът от „войводите“ Александър Сиди. Той обоснова изказването си с факта, че според него в града действа с особена сила „Свидетели на Йехова“.
 
Той и общинският съветник от неговата партия Георги Дракалиев обясниха, че през последните месеци се наблюдава силна активация на различните от православното християнство вярвания и обяви за недопустимо агитирането на улицата с щендери, на които се разпространяват книжки за дейността на „свидетелите“.
 
Сиди даде пример със съдебното дело, заведено от тази религия срещу общинския съветник Георги Дракалиев (ВМРО), който е автор на поредица от текстове, целящи забрана на работата на нейните активисти извън техния молитвен дом. След изготвяне на новия закон предстои консултация с всички вероизповедания у нас и внасянето му за гласуване.
 
Някои от идеите в него са основаване на Духовен университет в България, всички проповедници в различните религии да са завършили него, да са български граждани и да отговарят на критерии за уседналост.

Чуйте в звуковия файл Александър Сиди и Магдалена Чакърова