/
/ / Б. Пенков
Ново нападение срещу фоторепортерът на бургаския вестник "Черноморски фар". Неизвестно лице е потрошило прозорците на кухнята на жилището, което се намира на първия етаж. По думите на Борислав Пенков, атаката е извършена около 3.30 часа, тази сутрин. 

Той забелязал, че на терсата има клекнал мъж. Виждайки го се стреснал и ударил с ръка вратата на терасата, счупвайки двете стъкла. Злосторникът е избягал, а по случая е образувано бързо полицейско производство. 
 

/
Б. Пенков

Това е трето посегатеслство срещу имушеството на Пенков. През октомври миналата година пред дома му беше запалена автомобилна гума. Огънят опустоши електромерите на целия вход и постави на карта живота на десетки обитатели на жилищния блок.

Полицията арестува и заподозрян за поръчителството на престъплението. Това е Петър Биберов-Кюфтето, който пък два месеца по-рано се призна за виновен по обвинението за нападение над фоторепортера и получи наказание "пробация".
 

/
Б. Пенков

В края на януари пък входната врата на Борислав Пенков беше изкъртена с „кози крак“. Той беше убеден, че това е поредната заплаха срещу него, за да прекрати делото, което води срещу горепосочения.