Михалевски: ГЕРБ да спрат агитацията и натиска в детските градини
Михалевски: ГЕРБ да спрат агитацията и натиска в детските градини / Пресцентър

Водачът на листата кандидати за народни представители на „Коалиция за България” Димчо Михалевски разпространи до медиите писмо, в което изразява възмущение от използване на деца в предизборната агитация. Ето пълния текст на изложеното от него:

„Чаровни лазарки от детските градини, водени под строй от своите учителки, жизнерадостно размахваха знаменца и балони с предизборните атрибути на ГЕРБ.  В грубо нарушение на законите,  нравствените норми,  дечицата по най-грубия начин бяха вкарани в полето на предизборната агитация на управляващите от общината. Призовавам ГЕРБ да не използват детските градини и училищата за агитация и натиск в предизборната кампания.”

Михалевски коментира, че ежедневно получава сигнали за агитация сред деца, което е недопустимо и е категоричен, че ако натиска над децата продължи ще поиска незабавно оставката на директора на Регионалния инспекторат по образование и ръководителите на общинското образование за умишлено за нарушаване на Изборния кодекс.

„Предупреждавам ГЕРБ и активистите му да не използват държавните и общински служби за натиск. Подобни действия нарушават Конституцията и законите на Република България”,заяви категорично водачът на червената листа. Във връзка с днешната акция, при която деца в носии обикалят града със знамена и балони на ГЕРБ, от щаба на Коалиция за България ще внесат жалба до Районната избирателна комисия.