Костадин Марков
Костадин Марков / netinfo
Ще се заемем с реално изпълними задачи за облекчаване на бизнеса, а не с предизборни обещания, които реално не са в прамощията на депутатите, каза първият в листата на Реформаторите в Бургас
Костадин Марков
92923
Костадин Марков
  • Костадин Марков

„Изключително важно е създаването на единна система за подземен и надземен кадастър, за да може един служител, като направи справка в кадастъра да не разкарва гражданите до различни институции. Това не става с лозунги в програмата, а с предвиждане на едни средства в бюджета. Същото важи и за другите сектори не само в строителството.“ Това обяви в предаването „Събеседникът на Дарик“ водачът на листата на Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“ и зам.-председател на Съюз на демократичните сили Костадин Марков. Според него, с въвеждането подобна единна система, облекчението за гражданите, бизнеса и държавните служители ще бъде безспорно.

„Трябва ни единна база данни - не разкарвай гражданина, за да си вземем бележка оттук, да си вземе бележка оттам. Ние не стреляме наизуст цифри. Няма да ви кажем и 1 500 лева за средна работна заплата или като Мартин Димитров 1 540 лева, за да е малко повече от обещаното от ГЕРБ. Заплатата може да нараства единствено с темповете на нарастването на икономиката. Всичко останало е влизане в дългова криза“, категоричен е Костадин Марков.

Той коментира и желанието на РБ – Глас народен за поетапното намаляване на ДДС. Според икономистите на коалиционните партньори при достигане на желания 1% намаляване на данъка, икономиката ни би спечелила един милиард лева. Марков е категоричен, че това ще стимулира както бизнеса, така и обикновените хора.

„Друго наше предложение е повишаването на прага от 50 000 лева хиляди на 200 000 хиляди за регистрация по ДДС, което също ще помогне за изсветляване на бизнеса. Много хора, когато стигнат 50 000 хиляди, колкото е сегашния праг, закриват фирмата и преминават на следващата, за да спестят от счетоводни и други разходи. Нека да дадем възможност на хората да работят нормално, да вдигнем прага. Редно е депутатите да мислят и в посока облекчаване на режимите за отслужване на хората, промени в законите, които ще се отразят добре на гражданите“, каза водачът на листата на сините в Бургас.

Костадин Марков не се ангажира с прогноза за това кои политически партии ще влязат в следващия парламент.

„Тепърва формациите, които ще влязат в парламента, ще разговарят около своите програми и е много спорно дали СДС и в частност Реформаторския блок ще участват в управлението. При всички положения обаче ще участват в следващия парламент“, коментира Марков. Още подробности от него, чуйте в звуковия файл: