Камено наема професионален треньор за футболни таланти
Камено наема професионален треньор за футболни таланти / Снимка: Лалка Димитрова

Камено ще прави школа за обещаващи таланти във футбола. За развитието им ще бъде ангажиран професионален треньор. Общинските съветници в града дават старт на нов, амбициозен спортен проект, който да изведе детско - юношеския футбол в общината до позицията на фактор в спорната карта в региона. „Идеята е да се насърчат обещаващите млади играчи да тренират на по-високо ниво под наставничеството на селекционер", каза общинският съветник от Камено Димитър Пейчев. Камено има всички необходими условия за това- общината разполага със собствена игрова база, осигурени са средства за финансирането на отбора. Сега на дневен ред е наемането на треньор, който професионално да шлифова „необработените диаманти".
Камено има собствен детско-юношески тим, който участва в регионалните турнири. В него играят деца на възраст 10-11 години. Резултатите от футболните срещи до момента са плачевни, каза Пейчев.
„Не се работи правилно. Именно на това се дължи и слабото представяне на местния тим. Затова е необходимо да се наеме треньор, който да събуди желанието на децата за победи", посочи общинския съветник. Селекционерът не само ще работи с местното училище, но ще се познава и с родителите на децата. Пейчев е категоричен, че това е формулата за успех.