Логопедът Милева Владкова в в рубриката По-здрави с Дарик Югоизток
Логопедът Милева Владкова в в рубриката По-здрави с Дарик Югоизток / netinfo
Логопедът Милева Владкова в "По-здрави" по Дарик Югоизток за ефективните разговори между дете и родител и грешките в посланията
Милева Владкова за правилното общуване с децата
93298
Милева Владкова за правилното общуване с децата
  • Милева Владкова за правилното общуване с децата
Как да бъдем ефективни и успешни в общуването помежду ни и с нашите деца? Ключът се крие в качественото формиране, подобряване и системно обогатяване на нашите комуникативни умения. Личните качества, конкретни способности и поведение на всеки един от нас допълнително завършват цялостния ни образ и същност. ''Поведението е отражение на онова в което вярваме''! Най-важно е да има пряка комуникация=общуване и жива връзка, както между възрастните, така и към децата". Това каза в предаването "По-здрави" по Дарик Югоизток, логопедът Милева Владкова от Диагностично консултативен логопедичен център "Бърбарон" в Бургас.
Според специалистът, това, което научаваме в детството си и проектираме в съзнанието си на възрастен се прехвърля автоматично и върху децата ни. Този модел се приема от детето и той би могъл да послужи като мощен, полезен инструмент за справяне във всякакви ситуации, но и да изиграе негативно отражение върху цялостното му развитие в перспектива. "Затова родителите, трябва да най-вече да знаят как да обичат и ценят себе си, хората до и около тях, за да са способни да научат и децата си на същото. В повечето случаи несъзнателно, големите препредават на програмен принцип своите погрешни или криворазбрани вярвания, страхове и разбирания. От своя страна децата са така устроени, особено в ранна детска възраст, че те дословно и чисто по детски, приемат всичко, което правим, говорим и изразяваме, гласно или не за чиста истина и директна форма подражание и отговор. Винаги е желателно, да има един премерен, обран подход от страна на родителя към детето, личното послание, което отправяте към него е задължително, то е от съществено значение", обяснява още логопедът. 
Какво още е важно в общуването на родителите с децата, какво трябва да не допускаме, какви могат да бъдат резултатите от сигналите,които даваме в комуникацията с децата, чуйте повече от Милева Владкова в звуковия файл: