Искайте карти на преброителите!
Искайте карти на преброителите! / снимка: Дарик Бургас
Искайте карти на преброителите!
38379
Искайте карти на преброителите!
  • Искайте карти на преброителите!

Преброителите, които от днес тръгват по къщите в Бургаска област задължително трябва да се легитимират с карта, на която има уникален номер, снимка и печат, съобщи днес директорът на Териториалното статистическо бюро Гергана Кисьова. Ако се съмнявате дали срещу вас стои истински служител в кампанията, веднага можете да проверите това на телефон 0700 16 310.

При гражданин, отказал да даде информация за анкетната карта, се ходи повторно с контрольор. При последващ отказ ще му бъде съставен акт за административно нарушение. Следва глоба. Ако срокът за преброяване изтича, а при вас не е дошъл преброител, можете да сигнализирате на горепосочения телефон. При грешен уникален код от електронното преброяване, следва такова на хартиен носител.

Около 42% от жителите на Бургаска област са направили своя избор да се отчетат от своя компютър. Бургас е на 4 място в страната по този показател, след София, Пловдив и Варна. В електронното преброяване в Бургаско са били по-активни жените. Най-много регистрирани по интернет има в община Бургас, следвна от Несебър, Поморие и Царево. В Малко Търново са се преброили електронно 782 души, а в община Руен – само 4.42% от населението.

Чуйте още подробности от Гергана Кисьова в звуковия файл