Инспектор от Първо РУП полицай на месец януари
Инспектор от Първо РУП полицай на месец януари / ОД на МВР Бургас

Инспектор Веселин Александров от Първо Районно управление "Полиция" - Бургас е полицай на месец януари. Той е разузнавач в група "Възраждане" на сектор "Криминална полиция" към Районното управление, съобщават от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Областният директор комисар Милен Димитров връчи почетна грамота на Александров, награждавайки го още със служебна благодарност и три допълнителни дни платен годишен отпуск. Полицаят е отличен за това че в резултат на работата му е разкрита серия от грабежи, осъществени чрез заплаха с нож и използване на сила в търговски обекти, разположени на територията на Централната градска част. Двамата извършители са 19-годишни младежи от Несебър и Бургас, като за извършените от тях престъпления са образувани четири досъдебни производства.

Инспектор Веселин Александров е 38-годишен, несемеен. Работи в системата на МВР вече 17 години, като последователно от сектор "Охранителна полиция" в Първо Районно управление "Полиция" - Бургас е преминал през 2005 год. в сектор "Криминална полиция" към Районното управление като младши разузнавач.