/ dariknews.bg
Срокът за кандидатстване е 31 януари
Близо 4 400 000 лева ще отпуска фонд „Солидарност“ от Европейската комисия за възстановяване на инфраструктурата в общините Бургас и Каменно, които пострадаха от тежкото наводнение през октомври 2017 година. Двете имат възможност да подадат проектни предложения в срок до 31 ануари.
 
Ударни ремонти по пътищата в община Камено догодина. Ако бюджетът позволи

Приоритетно с 445 000 лева могат да бъдат финансирани два обекта на община Бургас, които са изпълнени аварийно непосредствено след бедствието - за частично възстановяване на улиците "Амур" и "Дружба в квартал Горно Езерово и частично  възстановяване на улици във Върли бряг.
 
10 000 000 лева за общини в Бургаско. Къде, какво ще правят?

Останалите обекти в Бургас са за аварийно възстановяване на улици в с. Равнец, улици, отводнителни и укрепителни съоръжения в комплекс "Меден рудник" - частично по улица "Захари Стоянов", както и аварийно възстановяване на улица „Владимир Вазов" в квартал "Победа". Те са за общо над 2 100 000 лева.
 
Община Камено има  възможност да подаде проектно предложение за 1 700 000 лева. Те са за аварийно укрепване на местния път между селата Полски извор и Черни връх, частичен ремонт и аварийно възстановяване на пътя Константиново - Тръстиково - Ливада и аварийно възстановяване на улици в село Ливада.