„Дни на Европа“ отново в Бургас
„Дни на Европа“ отново в Бургас / netinfo

За втора поредна година Областен информационен център - Бургас в партньорство с Община Бургас, организират инциативата „Дни на Европа в Бургас". Настоящата кампания, посветена на деня на Европа - 9-ти май, ще се проведе в периода 06 - 10 май, на територията на Община Бургас. Целите на редицата планирани мероприятия са свързани с популяризирането на европейските политики, създаването на чувство за принадлежност към европейската общност и повишаване мотивацията на гражданите като активни европейци.

Пъстра палитра от събития и разнообразни дейности очакват бургазлии през идната седмица. Началото на инициативата ще бъде дадено на 6-ти май с поставянето на изложба от пана, изобразяващи проекти на Община Бургас, финансирани от еврофондовете. Под името „Община Бургас напредва с европейски стъпки", изложбата ще бъде разположена на ул. „Александровска" в близост до площад „Атанас Сиреков" и ще остане там до края на планираните събития.

В първия ден, на площада пред общината, граждани и гости на Бургас ще могат да се насладят и на концерт на школи към Младежки културен център - Бургас. През следвашите няколко дни, Областен информационен център ще представи „Европейско ателие", в което участие ще могат да вземат всички заинтересовани лица. Този иновативен вид работилница ще даде възможност на желаещите да сътворят истински произведения на изкуството чрез използването на различни техники от съвременното занаятчийство и давайки пълна свобода на въображението си.