Депутат пита избирателите как искат да гласуват
Депутат пита избирателите как искат да гласуват / netinfo
Бургаският депутат от ССД Румен Ангелов ще прави допитване до гражданите на областта за начините на гласуване и  за избирателната система в страната. Днес той представи инициативата на областната структура на ССД  по мотото "Важно е да бъдеш чут”

В продължение на пет дни от сряда във всички общински центрове на Бургаска област ще бъдат поставени урни за гласуване.  Бюлетините са под формата на анкетна карта с два въпроса. ССД пита гражданите трябва ли,  гласуването да бъде задължително  и коя избирателна система е най-добра за страната.

”Всички политици говорят според собствените си интереси за начина по който е най-добре да се гласува” – коментира Ангелов и допълни че,  никой не пита хората по въпроса.  Допитването ще бъде обобщено във вторник от социолози и с данните ще бъдат запознати народните представители – обеща депутатът.Той се ангажира, съобразно резултатите от вота да предложи и промени в избирателния закон.

”Искам след регионалното допитване да инициираме и национален референдум, които да тръгне от Бургас”, каза още Румен Ангелов. Според него за представителност на кампанията ”Важно е да бъдеш чут” ще стигнат около 2000 гласа от Бургас и 2500 от областта.